Puslapis 13

mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2011 10 31 , 11:55
Bandit
Tai gi nusprendziau pagaliau pries ziema susitvarkyti rankini nes laike silpnai ir tai tik uztraukus maksimaliai. Supartai patikrinti kaladeles naujos viskas gerai bet deja nelaiko normaliai. Traukiant rankini trosas judei pradeda tik tada kai rankinis jau beveik maksimaliai pakyla. Kaltas itempejas, teko girdeti kad zmones net rankinio mechanizma visa keicia del to, bet to daryti nereikia.
Problema paprasta isidevi toks susuktas spiruoklinis metalas kurio vienas atraminis galas pasikreipia i sona ir nebeitemiai normaliai troso.

Paveikslėlis



Paveikslėlis


Stumtelejus ta gala su atsuktuvu ir pameginus uztraukti rankini is kart matosi kad nuo pirmo fiksavimo danties jis jau tempia trosa kai pries tai radedavo traukti kazkur ties 5 - 6 dantimi.

Paveikslėlis


Tai gi reikia padaryti taip kad tas galas liktu tiesiai o nenukryptu i sona, tam pasiemiau slangos gabaliuka

Paveikslėlis


atkirpau reikiama ilgi ir sale jos dar uzdejau saibele nes ilgiau patampius rankini jos sona gali tas metalas nuvalgyti.
Galutinis rezultatas atrodo taip

Paveikslėlis


Paveikslėlis


Visa tai atlikus, trosas pradada judeti su pirmu dantimi ir ties antru dantim ant nedideles pakalnes masina jau nebejuda o ties treciu dantimi laiko visai kietai todel dabar daugiau puses rankinio net nereikia traukti.

Jei kam kils klausimu drasiai rasykit, nuotrauku kokybe nelabai tai gal pavyks paaiskinti kas bus neaisku.

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2011 12 21 , 16:44
Ganibudambis
Na štai, susitvarkiau ir aš rankinį, pagal Bandit-o aprašytą metodą. Dar kartą dėkui jam :)
Dabar lygioje vietoje, pilnai užtenka užtraukti, kad fiksuotūsi ant pirmo danties. Mašina kaip įkalta ;) Seniau reikėdavo ant penkto, norint pasiekti tą patį efektą. Nors tas atraminis įtempėjo galas, pas mane dar nenueidavo tiek daug į šoną, kaip parodyta nuotraukoje, bet pakako ir tiek. Dabar galėsiu driftinti net ant sauso asfalto :D
O pats remontas trūko gerą valandą. Nes pirmą kartą, nuiminėjant visas tas plastmases, nesinorėjo ko nors sulaužyti. Viskas pavyko ir jei reikėtų vėl tai padaryti, pilnai užtektų pusvalandžio ;)

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2012 07 05 , 02:24
Pauliusuk
kaip tos visos plastames nusiima, imeskit foto su kur ka atsukti reikia, nes as ziurejau, tai niekur nemaciau jokiu varztu...

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2012 07 05 , 16:29
dareida
Pauliusuk rašė:kaip tos visos plastames nusiima, imeskit foto su kur ka atsukti reikia, nes as ziurejau, tai niekur nemaciau jokiu varztu...


Jo, as taip pat nerandu :?

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2012 08 19 , 22:40
Dalius
Istrauki pelenine atsuki varzta berods bei is sonu astukineji varztelius ir nusiima visa plastmase :) gal geriau paieskokit chebra varzteliu masinoj :D gėda varžtelių nerast :)

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2012 11 29 , 14:54
Endas
Viska beveik isrinkau tik nesupratau kur ten prie pavaru svirties laiko visa plasmase :/

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2012 11 29 , 18:57
Audrius
ardziau ir as pries savaite beieskodas to ytempejo. reikia visas plasmases aplink begiu ryciaga apsiardyt, nes varztu ten yra:-) beje suzinojau kad pas mane tos nesamones jau nera - po masina ytaisytas senas geras rankinis reguliavimas. galbut po atnaujinimo( nuo 2004) jau pas visus taip.

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2012 11 30 , 15:15
Endas
Audrius gal nori nufotkint kaip tas itempejas atrodo ir idet cia? :)

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2012 11 30 , 17:30
Audrius
kai norejau nufotkint neturejau nieko po ranka, o dabar nezadu lyst po masina:-)

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2012 11 30 , 20:51
Audrius
jokio cia blogio, jeigu reikia jau pasitemt tau, tai pats turesi ziuret kas kaip. jeigu prie rankinio nera jokio tempimo mechanizmo, tada jis po masina. o kai palysi tai stebuklo nepamatysi, tik nusimt apsaugine skarda reikes.

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2013 05 12 , 19:03
Endas
As ir pagaliau patempiau sau rankini :) virs duslintuvo nusiimiau apsaugine skarda ir tada labai gerai matosi itempejas http://img835.imageshack.us/img835/6155/15530004.jpg
Gal kam pravers tai idejau nuotrauka :)

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2013 05 12 , 19:34
Algis
Geras dalykas reguliuojamas.Reiks nusipirkti hecbeko trumpaji troseli ir isideti.

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2013 05 12 , 22:38
Endas
labai patogu skarda laikosi ant 4 tvirtinimu ( nezinau kaip vadinasi su rankom issukau) ir tempejo varztuka su 16 raktu suki ir viskas :) dabar rankinis ant 3 dantuko laiko :)

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2014 07 15 , 21:18
faras
Endas, kokiu metu pas tave Mondeo ? pas mane 2003 metu tai speju itempejas automatinis stovi,

ziurekit o kaip man dabar atpalaiduoti rankini, nes buvau nuemes trosa nuo rato kur uzsideda ir dabar jis tiek isitempe automatiskai, kad nebeuztenka atgal uzdeti :) reiktu kazkaip ji atleisti, tai speju reikia plastmases ardyti salone ir atpalaiduoti ?

Re: mk3 rankinio troso automatinio itempejo bugas

StandartinėParašytas: 2014 07 15 , 23:49
geris
nu 2003 jau turetu buti ne automatinis, ir siaip nieko ten neatpalaiduosi. imi reples ir trauki turetu issitraukt ;)